Подкрепата за японския премиер Фумио Кишида падна до най-ниското си ниво,

...
Подкрепата за японския премиер Фумио Кишида падна до най-ниското си ниво,
Коментари Харесай

Рейтингът на японския премиер с рекорден срив

Подкрепата за японския министър председател Фумио Кишида падна до най-ниското си равнище, откогато той встъпи в служба, заяви " Ройтерс ".

Това демонстрираха резултатите от изследване на публичното мнение, оповестени в понеделник.

Подкрепата за правителството падна до 41% от 47% в предходно изследване в края на август и 57% при започване на юли, демонстрира изследването.

Делът на тези, които не поддържат Кишида, се е повишил до 47% от 39%, демонстрира изследването на всекидневника Asahi Shimbun.

Управлението му бе разтърсено от разкритията за връзките на неговата управляваща партия с спорна черква и държавното заравяне за някогашния водач Шиндзо Абе на 27 септември и размера на средствата, предопределени за това.

Миналата седмица в Народното събрание Кишида отбрани решението си за погребението на Абе, най-дълго управлявалия министър-председател на Япония, когато напусна поста през 2020 година

Но 64% ​​от интервюираните споделиха, че не могат да одобряват претекстовете на премиера. Прочетете още Противопоставянето на погребението е повишено до 56% от 50% през август.

Припомняме, че Абе бе убит при започване на юли.  Мъжът изясни на органите на реда, че е желал да убие Абе, тъй като е бил неудовлетворен от политиката му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР